Home Schenk nu Steun een actie Start een actie

Kindervriend voor het Leven

1 op 10 kinderen leeft in armoede in Vlaanderen. In Brussel en Wallonië is dit zelfs 1 op 4. Deze kinderen hebben ook recht op een goede gezondheidszorg. Vaak is dit niet het geval.

Zohra (5 jaar) woont met haar mama en twee zusjes in een studio in Grimbergen. Ze verbrandde haar slokdarm bij een ongeluk. Om goed te herstellen moet ze na haar opname in het ziekenhuis thuis nog lange tijd sondevoeding krijgen. De ziekteverzekering betaalt de pomp en de voeding terug, daar ligt het probleem niet. De pomp heeft elektriciteit nodig, maar het gezin moet rondkomen met slechts 10 ampère per dag. Dat is onvoldoende om én de pomp te laten werken én het licht te laten branden.

Als kinderarts kan ik daar moeilijk mee leven. We doen ons best om elk kind te verzorgen, maar we weten dat die zorg thuis niet altijd kan opgevolgd worden. Daarom vind ik dat het ziekenhuis ook zijn allerarmste patiënten thuis moet kunnen helpen. Elk kind heeft recht op verzorging. Je hebt er niet voor gekozen om én arm én ziek te zijn!”
Prof. Dr. Michel De Neyer, pediater UZ Brussel

Met een gift van 40 euro helpt u Zohra een maand verder. Met 240 euro steunt u haar hele
behandeling en geeft u haar de kans op een gezond leven.


 

Dit is slechts één voorbeeld, maar in het kinderziekenhuis zijn zo’n schrijnende situaties dagelijkse kost. Om onze allerarmste patiëntjes hun levensnoodzakelijke nazorg te garanderen zetten we een steunfonds op. Niet om geld uit te delen, maar om zelf de noodzakelijke facturen te betalen voor onze kansarme patiëntjes. We hebben hiervoor 10.000 euro per jaar nodig.

U kunt hierbij helpen. Geef een kind recht op een gezond leven.